SprookjesCraft is te bezoeken op een computer waar een betaalde versie van van Minecraft: Java Edition op geïnstalleerd staat. De computer heeft daarnaast goede toegang tot het internet nodig.

Kijk op de website van Mojang voor de exacte systeemvereisten voor het spel.

Om het muziek en de geluids- en lichteffecten van SC Connect te kunnen gebruiken, heeft u een moderne internetbrowser met Flash-ondersteuning nodig. Zoals Google Chrome of Firefox.