Start de Java-versie van Minecraft op. SprookjesCraft is alleen te bezoeken met deze versie.
Klik op de drie streepjes rechtsbovenin, onder jouw Minecraft-naam.
Klik op 'Opstartinstellingen'.
Klik op 'Nieuwe toevoegen'.
Klik op het vakje achter 'Versie', waarin staat 'Nieuwste release'.
Scroll naar beneden, en klik op de Minecraft-versie die je wilt hebben. (Voor SprookjesCraft heb je Minecraft-versie 1.12.2 nodig)
Klik op het groene knopje onderaan de pagina met 'Opslaan'.
Ga weer terug naar het opstartmenu door op 'Nieuws' te klikken.
Selecteer de juiste Minecraft-versie door op het pijltje te klikken aan de rechterkant van de grote groene knop 'Spelen'.
Klik op de Minecraft-versie die jij bij stap 6 hebt geselecteerd.
Klik op 'Spelen'. Jouw computer zal de Minecraft-versie downloaden, en vervolgens opstarten.

Let op! In het onderstaande filmpje wordt de versie naar 1.8.9 gezet. Verander je Minecraft-versie naar de nieuwere 1.12.2 versie.