De Vogel Rok is een attractie te vinden in Reizenrijk. Je kan de attractie herkennen aan de grote vogel voor de voorgevel (zeg dat maar eens vijf keer snel achter elkaar!).

Besturingshok vinden
Je kan de Medewerkersingang vinden aan de linkerkant van de normale ingang, voorbij de grote vogel. Hier is een speciale deur te vinden voor Medewerkers, waarmee je de (gesloten) ingang kan omzeilen. Zodra je binnen bent, loop rechtdoor de gang in en de trap op. Aan de rechterkant na de trap vind je het Besturingshok.

Medewerkersingang Vogel Rok
Opstarten en testen
Start de Vogel Rok op door de Attractiepower in te schakelen. Dit doe je door rechtermuisklik te doen op het knopje op het rode blok (in de hoek van het Besturingshok). Zodra de attractie ingeschakeld is, zal de trein inrangeren. Voordat je de attractie opent, start je eerst een testronde. Dit doe je door de Poortjes en Beugels te sluiten (door op het knopje erboven te drukken) en te drukken op het knopje boven Vrijgeven. Nadat de trein vertrokken is, mag je de attractie openen met behulp van het Attractiemenu.

Besturen
De enige drie knopjes die je nodig hebt tijdens het besturen, zijn Poortjes, Beugels en Vrijgeven. Met Vrijgeven kan je de attractie starten, maar alleen als de poortjes en beugels gesloten zijn. Je kan de poortjes en beugels alleen openen als de attractie niet ingestart is.

Bezoekers kunnen alleen in- en uitstappen als de beugels en poortjes open zijn. Sluit de beugels en poortjes dus alleen als alle wachtende spelers in de trein zitten.

Besturingshok Vogel Rok
Afsluiten
Om de attractie af te sluiten, moet je eerst de hoofdpoort afsluiten. Dit doe je met behulp van het Attractiemenu. Alle spelers die op dat moment nog in de wachtrij staan, hebben nog recht op een ritje in de Vogel Rok. Draai de laatste ritjes zodat alle wachtenden nog een kans hebben gekregen.
Zodra alle wachtenden een kans hebben gekregen, kan je de attractie sluiten. Je doet dit door de Attractiepower uit te schakelen. Check nog eventjes of de hoofdpoort en de power goed afgesloten zijn, hierna kan je de besturingsruimte weer verlaten. Gefeliciteerd, je hebt succesvol de Vogel Rok bestuurd!