De Vliegende Hollander is een attractie te vinden in Ruigrijk. Je kan de attractie herkennen aan de havenhuisjes aan de buitenkant van de attractie.

Besturingshok vinden
Je kan de Medewerkersingang vinden aan de rechterkant van de normale ingang, achter de stenen muur. Hier is een speciale deur te vinden voor Medewerkers, waarmee je de (gesloten) ingang en wachtrij kan omzeilen. Zodra je binnen bent, loop linksaf de gang in totdat je bij het station bent. Als je naar de tegenovergestelde hoek van de instaphaven vliegt, dan kom je bij het Besturingshok terecht.

Medewerkersingang de Vliegende Hollander
Opstarten en testen
Start de Vliegende Hollander op door de Attractiepower in te schakelen. Dit doe je door rechtermuisklik op het bordje te doen. Zodra de attractie ingeschakeld is, zullen de bootjes inrangeren. De Vliegende Hollander heeft twee stations, elk met eigen beugels en poortjes. Links van het raam vind je alle bordjes van Station 2, rechts van het raam vind je alle bordjes van Station 1. Voordat je de attractie opent, moet je eerst twee testrondes starten, één keer voor elk station. Dit doe je door de Poortjes en Beugels te sluiten (door op de bordjes te drukken) en daarna te drukken op Vrijgeven. Herhaal dit ook voor het andere station. Nadat beide boten vertrokken zijn, mag je de attractie openen met behulp van het Attractiemenu.

Boven het raam hangt het bordje Baanstatus. Hier kan je zien of je weer een boot kan vrijgeven. Als de baanstatus op Bezet staat, dan moet je even wachten tot de vorige boot ver genoeg is.
Besturen
De enige bordjes die je nodig hebt tijdens het besturen zijn Poortjes, Beugels en Vrijgeven. Met Vrijgeven kan je de attractie starten, maar alleen als de poortjes en beugels van dat station gesloten zijn. Je kan de poortjes en beugels alleen openen als er een boot bij het station is.

Let tijdens het besturen van de Vliegende Hollander erop dat je afwisselt van welk station je de bootjes laat vertrekken. Als je dit niet doet, dan kan het gebeuren dat er teveel bootjes bij één van de stations komt, waardoor bezoekers niet kunnen uitstappen.
Bezoekers kunnen alleen instappen als de beugels en poortjes open zijn. Sluit de beugels en poortjes dus alleen als alle wachtende spelers in de boot zitten.

Besturingshok de Vliegende Hollander
Afsluiten
Om de attractie af te sluiten, moet je eerst de hoofdpoort afsluiten. Dit doe je met behulp van het Attractiemenu. Alle spelers die op dat moment nog in de wachtrij staan, hebben nog recht op een ritje in de Vliegende Hollander. Draai de laatste ritjes zodat alle wachtenden nog een kans hebben gekregen.
Zodra alle wachtenden een kans hebben gekregen, kan je de attractie sluiten. Je doet dit door de Attractiepower uit te schakelen. Check nog eventjes of de hoofdpoort en de power goed afgesloten zijn, hierna kan je de besturingsruimte weer verlaten. Gefeliciteerd, je hebt succesvol de Vliegende Hollander bestuurd!
Was dit artikel behulpzaam ?
annuleren
Dank je wel !