De Python is een attractie te vinden in Ruigrijk. Je kan de attractie herkennen aan de twee grote loopings in de attractie.

Besturingshok vinden
Je kan het Besturingshok vinden vlakbij de uitgang. Als je via de uitgang richting het station loopt, dan kom je vanzelf bij de deur ernaartoe.

Locatie Besturingshok Python
Opstarten en testen
Start de Python op door de Attractiepower in te schakelen. Dit doe je door rechtermuisklik te doen op het knopje op het rode blok eronder. Zodra de attractie ingeschakeld is, zal de trein inrangeren. Voordat je de attractie opent, start je eerst een testronde. Dit doe je door de Poortjes en Beugels te sluiten (door op de knopjes eronder te drukken) en te drukken op het knopje onder Vrijgeven. Nadat de trein vertrokken is, mag je de attractie openen met behulp van het Attractiemenu.

Besturen
De enige drie knopjes die je nodig hebt tijdens het besturen, zijn Beugels, Poortjes en Vrijgeven. Met Vrijgeven kan je de attractie starten, maar alleen als de poortjes en beugels gesloten zijn.

Een tip voor gevorderden: misschien is je naast het Vrijgeven-bordje al het bordje Baanstatus opgevallen. Op dit bordje kan je zien welke baansecties (station, lifthill, rest van de baan) bezet zijn. Bij true is er een treintje op dat stuk van de baan, bij false niet.
Bezoekers kunnen alleen in- en uitstappen als de beugels en poortjes open zijn. Sluit de beugels en poortjes dus alleen als alle wachtende spelers in de trein zitten.

Besturingshok Python
Afsluiten
Om de attractie af te sluiten, moet je eerst de hoofdpoort afsluiten. Dit doe je met behulp van het Attractiemenu. Alle spelers die op dat moment nog in de wachtrij staan, hebben nog recht op een ritje in de Python. Draai de laatste ritjes zodat alle wachtenden nog een kans hebben gekregen.
Zodra alle wachtenden een kans hebben gekregen, kan je de attractie sluiten. Je doet dit door de Attractiepower uit te schakelen. Check nog eventjes of de hoofdpoort en de power goed afgesloten zijn, hierna kan je de besturingsruimte weer verlaten. Gefeliciteerd, je hebt succesvol de Python bestuurd!